Hero_Telestaden_2160x1200

Knapp

telestaden

En ny stadsdel på klassisk mark

Att sätta en ny stadsdel på kartan kräver en tydlig identitet och en stor närvaro.

line-red

Tjänst

Place branding – sätta en ny stadsdel på kartan

Uppdragsgivare

Farsta Stadsutveckling AB, där Rikshem och Ikano båda är representerade

Utmaning

Vår uppdragsgivare Farsta Stadsutveckling AB, där Rikshem och Ikano båda är representerade, vill sätta Telestaden på kartan. Telestaden är ett av södra Stockholms största utvecklingsområden. Här har Televerket som sedan blev Telia huserat sedan 1962. Området har inte varit tillgängligt för allmänheten på många år. Så utmaningen har varit att skapa ett intresse hos relevanta målgrupper och allmänheten, få dem att upptäcka stadsdelen och alla dess fördelar. De ska även få kännedom om stadsdelens utveckling och att den fylls med både verksamheter, service, förskolor, skolor och bostäder.

Lösning

Här jobbar vi med att skapa en tydlig identitet för platsen både fysiskt och digitalt. Vi berättar om de positiva värden som Telestaden har och om allt som händer och kommer att hända på platsen.

Resultat

Telestaden har ett mycket positivt rykte och bidrar till att Farsta och Stockholms Stad nu blir en ännu mer attraktiv plats att bo på. I de befintliga byggnaderna som mestadels kommer att bevaras, är det är låg vakansgrad. Pop-up verksamheter har också etablerats under vissa perioder, förfrågan har kommit då platsen har ett bra rykte och ett geografiskt bra läge.

combined-shape
Telestaden
Telestaden
Telestaden
Telestaden
Logo färger_2160x600
Löpare_2017_Telestaden_Fotograf_Staffan_Eliasson_016_1340x1030px
S_Bild_Mårbackaparken_liten_1794x700px
Blomma_skylt_2160x1200

Det är inte vanligt att stadsdelar har en egen blomma. Men vi ville fira att en ny stadsdel nu växer fram och hylla områdets fantastiska arv. Så vi skapade Telestades alldeles egna Ringblomma.

Footer_2160x1200

Relaterade projekt

5 oktober, 2022

The Kloud Kista

Ett brett initiativ som aktiverar och utvecklar stadsd...
28 september, 2022

Bro Mälarstad

En helt ny plats, en helt ny identitet
13 januari, 2022

Sundbyholm

Öka kännedomen om den natursköna Mälaridyllen